Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, la prima analiza asupra rezultatului primului tur al prezidentialelor, ca rezultatul slab din sudul tarii, intr-o mare masura "se datoreaza dezinformarii si campaniei mizerabile" facute de PSD si de Victor Ponta impotriva sa. "Avem prima sedinta de analiza regionala astazi cu reprezentantii nostri din judetele din sudul tarii. Am dorit sa vedem ce rezultate s-au obtinut, de ce s-au obtinut si ce vom face in continuare. Primele analize arata clar ca acolo unde nu am obtinut rezultatul pe care ni l-am dorit acest lucru se datoreaza in mare masura minciunilor domnului Ponta, se datoreaza dezinformarii si campaniei mizerabile facute impotriva mea si impotriva noastra de PSD", a declarat Iohannis, citat de Mediafax.

Klaus Iohannis in studioul HotNewsFoto: Hotnews

El a precizat ca aceste lucruri trebuie "contracarate" si a fost realizata o strategie pentru al doilea tur. "Este foarte pacat ca domnul Ponta si PSD au inteles sa tranforme o campanie electorala intr-un circ cu minciuni si cu scandal", a mai spus liderul PNL.

"Este nevoie de mai multa implicare si toata lumea a inteles acest lucru. Vom avea mai multa implicare acolo unde rezultatele nu au fost pe masura asteptarilor si clar vom castiga in toate aceste locuri. Eu pornesc cu convingerea foarte ferma ca voi castiga aceste alegeri", a mai declarat Iohannis.