Unele organizatii judetene nu au dat randamentul dorit in primul tur al alegerilor prezidentiale. O spune la RFI vicepresedintele PDL, Ioan Oltean. El sustine ca astfel de probleme s-au inregistrat "mai ales in judete in care liberalii aveau organizatii mai puternice decat ale Partidului Democrat Liberal".

Pentru Ioan Oltean, rezultatul de la primul tur al alegerilor prezidentiale "este un scor bun, care in linii mari se inscrie in parametrii pe care noi ni i-am propus. Sigur, unii dintre noi ne asteptam la un scor mai bun, la o diferenta mai mica intre cei doi protagonisti. Personal, as fi vrut sa fie cinci-sase procente si cred ca s-ar fi putut ajunge acolo, daca Alianta s-ar fi mobilizat la maximum in toate judetele tarii".

Vicepresedintele PDL precizeaza ca vina nu este a staff-ului de campanie: "Nu e vorba de staff-ul de campanie, pentru ca staff-ul de campanie a fost extrem de mobilizat. Sunt insa judete cu un potential mult mai ridicat, in care noi am crezut si in care noi am sperat si care in opinia mea n-au dat randamentul pe care si l-au propus, pe care ni l-am propus impreuna, mai ales in judete in care conducerile judetene se aflau la nivelul Partidului National Liberal, judete in care liberalii aveau organizatii mai puternice decat ale Partidului Democrat Liberal, acolo noi contam pe scoruri mult mai ridicate. Alianta Crestin Liberala a obtinut un scor foarte bun doar in Transilvania si acolo in organizatii in care puternice erau cele ale Partidului Democrat Liberal. Or exista zone ale tarii, Muntenia, Moldova, unde Partidul National Liberal avea organizatii puternice, avea presedinti de organizatii, presedinti de consilii judetene, avea o structura politica impreuna cu a Partidului Democrat destul de puternica, dar acolo rezultatele sunt sub asteptarile noastre".

Continuarea pe www.rfi.ro