Exit-poll-urile au fost foarte aproape de rezultatele adevarate ale alegerilor, iar Victor Ponta si-a atins obiectivul, "sa ia peste votul politic al partidului", a declarat luni presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea. "E o diferenta semnificativa intre primii doi candidat, cea mai mare diferenta din ultimii 20 de ani", a adaugat Dragnea. In ceea ce priveste negocierile pentru sustinerea dintre candidati in turul al doilea, Dragnea a afirmat ca "E bine sa stim toti ca niciun candidat nu are voturile in buzunar. Nu cred ca trebuie sa pierdem timpul in multe negocieri intre noi, nu cum ne intalnim noi sa negociem voturi care nu sunt la noi. Victor Ponta are nevoie sa comunice, nu poate sa stea numai in negocieri si in intalniri. Niciun candidat nu e cu voturile in buzunar la negociere, e foarte important cum comunicam cu cetatenii."

In ceea ce priveste problemele cu votul din diaspora, Liviua Dragnea spune ca "Maine are loc o intalnire oficiala intre MAE si BEC sa gaseasca impreuna daca se poate imbunatati".

Intrebat de unde va veni viitorul premier, Dragnea a raspuns ca "Probabil domnul Ponta are o strategie si daca are loc o intalnire maine, probabil dumnealui va decide. Niciun candidat nu e cu voturile in buzunar la negociere, e foarte important cum comunicam cu cetatenii (pentru turul al doilea - n.red.). Nu cred ca trebuie sa isi schimbe discursul sau sa faca Victor Ponta ceva spectaculos. (...) Cred ca va fi o discutie normala in coalitie, o scurta analiza a votului de ieri. Nu stiu cum va fi pentru ca nu am participat pana acum la genul asta de discutii, pe tururi. (...) Subiectul nu este nici Liviu Dragnea, nici Sebastian Ghita, nici altcineva din partid. Cel mai important este ca Victor Ponta sa ajunga presedintele Romaniei."