Premierul Victor Ponta a declarat joi, in judetul Vrancea, unde a verificat stadiul lucrarilor la DN2D, ca acesta face parte din proiectul major national prin care se doreste unificarea, prin infrastructura, a Moldovei si Muntenia cu Transilvania.

"E un proiect national sa unim prin infrastructura mai buna, din drumuri, Moldova de Transilvania si Muntenia de Transilvania. Am venit in mod special sa vad acest drum pentru ca stiu ca este un proiect vechi si foarte important care are legatura cu faptul ca vrem sa unim Moldova de Transilvania prin drumuri. Sunt mai multe proiecte importante dar acesta este unul dintre cele mai importante. Practic, de aici din Focsani, Vrancea, pana in Covasna, Brasov si mai departe, acest drum va asigura o legatura importanta si mai ales are rolul de a lega Moldova de Transilvania¬" a declarat Ponta, potrivit Agerpres.

Premierul a explicat ca proiectul a ramas nefinantat o perioada de timp, insa actualul Guvern a alocat banii necesari, inclusiv pentru finalizarea tronsonului din judetul Covasna.

"In al doilea rand, are rolul de a lega aceasta regiune absolut superba si pe care a binecuvantat-o Dumnezeu sa se dezvolte, pentru ca daca nu au drum nu au ce sa faca cu niciunul dintre proiectele pe care le-au dezvoltat. In al treilea rand, stiam ca este un proiect vechi, care a ramas mult timp nefinantat si aici am alocat banii, s-a lucrat absolut exceptional si sunt absolut convins ca in felul acesta acel proiect de Romania 100, in care, la o suta de ani dupa ce ne-am unit, sa avem si drumuri pe care sa mergem. Acest drum DN2D face parte din acest mare proiect. Exista bani sa il finalizam inclusiv pe partea de Covasna", a spus Ponta.

Constructorii i-au dat asigurari premierului ca in 30-35 de zile, DN2D, pe o portiune de 95 kilometri, de la Focsani spre Ojdula, va fi gata.

De asemenea, pana la jumatatea anului viitor, va fi finalizata si portiunea de 23 de kilometri din judetul Covasna.