Victor Ponta a trimis o scrisoare deschisa liderilor PNL, PDL, UDMR, PMP in care le solicita sa sprijine candidatul Romaniei pentru portofoliul de comisar european pentru Politica Regionala, Corina Cretu.

"In calitate de prim-ministru al Guvernului Romaniei, fac apel la dumneavoastra sa sustineti, atat in cadrul dezbaterilor din Parlamentul Romaniei, cat si in cadrul dezbaterilor din Parlamentul European, prin parlamentarii si europarlamentarii PDL, PNL, UDMR si PMP, candidatul tarii noastre pentru acest important portofoliu.

De asemenea, fac apel la sustinere de catre partidele dumneavoastra, pentru doamna Corina Cretu, si in cadrul Partidului Popular European, al carui reprezentant este, de altfel, si presedintele desemnat al Comisiei Europene.

Sunt convins ca un astfel de demers este in interesul national si cred ca acum avem cu totii ocazia sa aratam ca, daca suntem uniti, daca ne promovam constructiv si pozitiv interesul national, putem avea cu totii de castigat, ca tara si ca natiune", scrie premierul.

"Cunoasteti, cu siguranta, faptul ca acest comisariat gestioneaza peste 350 de miliarde de euro din bugetul UE si are o deosebita importanta pentru sustinerea politicii de coeziune in cadrul UE, pentru urmatorii ani - ani esentiali pentru dezvoltarea Romaniei", se mai precizeaza in document.

Ponta isi exprima credinta ca "dincolo de disputa politica, dincolo de demersurile politice de pana acum, fiecare dintre noi trebuie sa puna pe primul plan interesul Romaniei si al cetatenilor romani".

Consulta scrisoarea in documentul atasat