Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au respins duminica, ca neintemeiata, contestatia depusa de Corneliu Vadim Tudor din partea PRM, la decizia prin care Biroul Electoral Central (BEC) a respins candidatura sa la europarlamentare. In consecinta, Corneliu Vadim Tudor nu poate candida la alegerile europarlamentare, insa decizia instantei nu este definitiva, iar recursul se va judeca la Curtea de Apel Bucuresti, informeaza Agerpres.

Candidaturile propuse de PRM sub semnatura presedintelui acestui partid, Corneliu Vadim Tudor, au fost respinse de Biroul Electoral Central (BEC) pe motiv ca nu au numarul minim de semnaturi de sustinere valabile.

"Luand in considerare faptul ca 28.797 de semnaturi de sustinere a listei de candidaturi propuse de PRM sub semnatura presedintelui acestui partid, Corneliu Vadim Tudor, sunt afectate de vicii de forma si fond, numarul de semnaturi de sustinere valabile fiind 196.104, sub numarul minim prevazut de lege (...) BEC respinge candidaturile", releva motivarea deciziei BEC.

Potrivit acesteia, printre neregulile depistate in urma verificarii listelor de sustinatori se numara lipsa numelui si prenumelui persoanei care a intocmit lista de sustinatori, dar si a datelor de identificare a declarantului, absenta semnaturii sustinatorului, a datei nasterii acestuia, lipsa seriei sau a numarului actului de identitate al sustinatorului si prezenta in listele de sustinatori a 57 de persoane care nu au implinit 18 ani.

BEC a constatat mai multe 'neregularitati' in unele dosare de candidaturi depuse de PRM. Majoritatea neregulilor vizeaza ca faptul ca unii candidati nu au precizat daca au avut sau nu calitatea de lucrator sau colaborator al securitatii.