Victor Ponta s-a declarat nemultumit miercuri de amanarea deciziei Curtii Constitutionale pe Legea Descentralizarii in 10 ianuarie, intrebandu-se daca nu se poate mari bugetul acestei institutii, "sa munceasca si dansii un pic mai eficient".

"Curtea Constitutionala nu lucreaza de sarbatori. Sunt un pic ingrijorat, era vorba si de legea privind cooperarea in domeniul afacerilor europene, nu stim ce facem de la 1 ianuarie", a spus acesta, la inceputul sedintei de guvern.

"Poate reusim sa marim bugetul la CCR sa munceasca si dansii un pic mai eficient", a comentat Victor Ponta, intr-o noua declaratie critica la adresa judecatorilor constitutionali.

Reactia primului ministru vine dupa ce Curtea Constitutionala a decis sa amane pentru 10 ianuarie 2014 sesizarea PDL legata de proiectul legii descentralizarii, adoptat in noiembrie prin asumarea raspunderii de catre Guvern.

Curtea ar fi trebuit sa ia in discutie miercuri sesizarea PDL, dar a decis sa amane cauza pana pe 10 ianuarie 2014.

Potrivit unor surse oficiale, judecatorii constitutionali au primit in cazul acestei sesizari 4.000 de pagini de documente, pe care nu au avut timp sa le studieze.