Senatorul liberal Cristian Bodea a declarat joi, intr-o conferinta de presa la Oradea, ca va cere audierea a patru ministri in Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii, pe tema "mafiei cersetoriei" si a "turismului infractional", scrie Agerpres.

Cristian BodeaFoto: Senatul Romaniei

El a precizat ca se refera la ministrul de Interne, ministrul Muncii, ministrul Afacerilor Externe si ministrul Justitiei.

"Voi face luni o petitie prin care voi sesiza comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii, in care sunt secretar, unde voi prezenta aceasta situatie nationala si europeana si voi cere audierea celor patru ministri. Ei sunt obligati sa vina. Vrem sa ne asiguram ca aceste ministere se ocupa concret de acest flagel", a afirmat senatorul PNL de Bihor, ales in colegiul Alesd-Beius.

Senatorul a criticat "incapacitatea" Politiei Romane de a-i combate pe evazionisti si sutele de bande de cersetorie-furturi ce terorizeaza Europa, el mentionand ca potrivit datelor Europol sunt 240 de astfel de grupari care provin din Romania.

"Politia Romana nu este in stare sa opreasca maltratarea, mutilarea si uciderea copiilor de catre mafia cersetoriei. Ce este in stare sa faca, de fapt, Politia Romana?! Care mai este rolul ei in statul roman?! Doar sa vamuiasca soferii pentru a strange venituri la bugetul de stat?! Hai, atunci, sa o privatizam, asa cum vor sa faca si englezii!", a mai afirmat senatorul Cristian Bodea