Camera Deputatilor a luat act miercuri, in sedinta de plen, de incetarea mandatului de deputat al lui George Becali si a declarat vacant locul sau in circumscriptia electorala nr. 42 Bucuresti.

"Camera Deputatilor ia act de decizia numarul 124 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie din 20 mai 2013 prin care s-a hotarat condamnarea inculpatului Becali George in savarsirea infractiunii de abuz in serviciu forma calificata si continuata. (...) Camera Deputatilor ia act de incetarea de drept a calitatii de deputat a domnului George Becali si declara vacant locul de deputat detinut de acesta in circumscriptia electorala nr. 42 Bucuresti, Colegiul uninominal nr. 25", a precizat presedintele de sedinta, Miron Mitrea, potrivit Agerpres.

Deputatul George Becali a fost condamnat la doi ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN. Instanta a decis sa schimbe insa condamnarea de trei ani inchisoare cu suspendare primita anterior de Becali in dosarul sechestrarii de persoane in pedeapsa de trei ani cu executare. Cele doua pedepse au fost contopite si George Becali a primit pedeapsa cea mai mare, si anume de trei ani de inchisoare cu executare.

Tribunalul Bucuresti face cunoscut ca, prin sentinta penala nr. 830/24.05.2013 a ICCJ, Sectia Penala, definitiva prin decizia penala nr 124/20.05.2013 a ICCJ - Completul de 5 Judecatori, privind pe numitul Becali George, s-a dispus condamnarea acestuia pentru complicitatii la infractiunea de abuz in serviciu in forma calificata si continuata, prevazuta de Codul penal, la o pedeapsa de doi ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor prevazute de art. 64 al. a si b Cod Penal, pe i durata de cinci ani dupa executarea pedepsei principale. De asemenea, conform Codului Penal, instanta anuleaza suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei rezultante de trei ani inchisoare aplicata inculpatului Becali George prin decizia penala nr 23 din 11 februarie 2013, pronuntata in dosarul nr 1610/2012 de ICCJ, Completul de 5 Judecatori, se mai arata intre altele in scrisoarea trimisa Biroului Permanent al Camerei Deputatilor de Tribunalul Bucuresti - Sectia Penala.