Liderul PNL Crin Antonescu a declarat luni ca schimbarea conducerii Agentiei Nationale de Administratie Fiscala nu e un subiect care sa faca obiectul unei discutii politice in cadrul USL insa stia de modificarile planificate la varful ANAF pentru ca aceasta ipoteza fusese vehiculata.

Astfel de decizii "nu fac obiectul unor negocieri si discutii in partid sau in USL, e o chestiune pur administrativa. Eu imi platesc impozitele la timp, nu ma intereseaza cine e seful ANAF", a declarat Crin Antonescu.

Antonescu a precizat ca stia de aceste schimbari, "dar nu pentru ca ar fi fost o discutie politica in USL, se discuta, se vehicula aceasta ipoteza".

Intrebat daca e multumit de activitatea ANAF, presedintele PNL a raspune: "Nu am criterii si nu e in atributiile mele sa evaluez o instritutie ca ANAF. Cred, pe de alta parte, ca principalul criteriu, primul daca nu si ultimul, dupa care sa evaluam activitatea ANAF, este gradul de colectarea. Asta ne intereseaza pe toti, asta ma intereseaza si pe mine, asta cred ca il intereseaza si pe prim-ministru si pe ministrul Finantelor, dincolo de cine e persoana care il conduce, desi persoana care conduce are importanta foarte mare."

Realitatea.net scrie, fara a cita vreo sursa, ca seful ANAF, Serban Pop, a fost inlocuit din functie cu Gelu Stefan Diaconu, "care este urmarit penal pentru inselaciune". Serban Pop, fostul sef al ANAF, nu a putut fi contactat.