Fostul presedinte al PDL Emil Boc spune ca succesul partidului sau s-a datorat in buna masura parteneriatului cu Traian Basescu si l-a criticat pe actualul presedinte al partidului, Vasile Blaga, pentru modul in care acesta isi face campanie, scrie Agerpres.

Emil Boc a declarat ca, joi, intr-o conferinta de presa, ca aceia care ataca fostii presedinti ai PDL sunt in eroare.

"PDL a intrat deja in era post-Basescu, dar asta nu inseamna ca trebuie sa te dezici de fostii presedinti de partid si sa ai relatii tensionate. Eu cred ca succesul PDL in toti acesti ani a fost datorita faptului ca am avut un parteneriat corect cu presedintele partidului, care la acea vreme era Traian Basescu, cu presedintele Romaniei. Acest parteneriat al partidului de interes public cu presedintele Romaniei a asigurat si succesul PDL. Cine crede astazi ca atacand fostii presedinti de partid, atacand fosta guvernare a PDL isi face campanie in PDL si castiga este intr-o mare eroare", a subliniat Emil Boc.

El s-a referit la presedintele PDL, Vasile Blaga, despre care a spus ca merge intr-o directie gresita, pe care nu o incurajeaza.

"Dl presedinte PDL Vasile Blaga greseste atunci cand face opozitie la PDL, in loc sa faca opozitie de fier la USL. Adversarul nostru politic nu este nici PDL in interior, nici fostul presedinte al PDL Traian Basescu, nici actualul presedinte al Romaniei, Traian Basescu. Nu acestia sunt adversarii politici ai PDL. Acestia sunt partenerii cu care am castigat toate bataliile si cu care putem castiga, daca ramanem intr-un parteneriat de interes public, si bataliile politice viitoare. (...) Am fost oarecum surprins sa vad faptul ca actualul presedinte al PDL, Vasile Blaga, isi orienteaza politica de campanie pentru functia de presedinte pe doua directii gresite, anume atacarea fostei guvernari a PDL sau atacarea fostilor presedinti de partid. Cu asta nu se castiga simpatie in PDL", a argumentat Emil Boc.

Fostul presedinte al PDL a mai spus ca "optiunea" sa nu va fi de partea lui Vasile Blaga, daca acesta isi va mentine "actuala politica", dar nici n-a spus ca va fi de partea Elenei Udrea in cursa pentru presedintia partidului.