Premierul Victor Ponta a declarat marti, referindu-se la discutia privitoare la amendamentul din Statutul senatorilor si deputatilor privind necontestarea in 15 zile a deciziilor ANI, ca "ne-am cam batut singuri un cui in talpa", relateaza Agerpres.

"O sa-i intreb pe juristi daca, fiind in legea ANI, este o norma in vigoare si atunci... Eu cred ca toata discutia cu acel amendament, ne-am cam batut singuri un cui in talpa, dupa ce m-am uitat juridic. Fiind in legea ANI nu trebuia sa mai punem in Statut sau nu trebuia sa-l mai scoatem, sau... oricum, am avut grija sa ne incurcam singuri cu chestia aceea. Din punctul meu de vedere, maine (n.r.-marti) trebuie decis prin vot si lucrurile sa fie foarte clare", a declarat premierul la Palatul Parlamentului, intrebat ce parere are de decizia luata luni in Comisiile juridice si in cea de statut cu privire la modificarea Statutului parlamentarilor.

Comisiile juridice au votat luni Statutul parlamentarilor din care a fost eliminat, potrivit amendamentului propus de senatorul PNL Tudor Chiuariu, articolul care viza incetarea mandatului unui senator sau deputat in cazul neatacarii in instanta in termen de 15 zile a raportului ANI privind incompatibilitatea parlamentarului.