Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, sustine intr-o postare pe blogul persoanal ca verdictul de colaborator al Securitatii dat in cazul sau s-a bazat doar pe o nota adresata directorului intreprinderii de comert exterior, si nu Securitatii, referitoare la intalnirea cu un om de afaceri strain, el considerand astfel ca "indeplinirea unei formalitati de serviciu nu poate fi considerata o colaborare cu Securitatea".

Dan VoiculescuFoto: AGERPRES

Voiculescu sustine, duminica, pe blog, ca subiectul privind colaborarea sa cu Securitatea a fost readus in atentia publica dupa ce a lansat, la inceputul saptamanii, ideea unei noi suspendari a presedintelui Traian Basescu, iar "propaganda domnului Basescu incearca sa transforme 'suspendarea' intr-un tabu national".

"Ai rostit suspendare, ai devenit 'dusman al poporului'. Iar 'dusmanii poporului' sunt atacati la dosar. In cazul meu, a fost inca o data invocat procesul pe care l-am intentat CNSAS, cel in urma caruia au fost respinse de Curtea de Apel Bucuresti si Inalta Curte de Casatie si Justitie toate acuzatiile care mi s-au adus, inclusiv cele ale doamnei Silaghi (impotriva careia am declansat deja un proces in urma caruia va raspunde in justitie pentru toate neadevarurile rostite sistematic) cu exceptia unei note comerciale, adresate directorului intreprinderii de comert exterior (NU securitatii!!), referitoare la intalnirea cu un om de afaceri strain - obligatie legala in acea perioada pentru orice angajat in comertul exterior", a scris Voiculescu.

"In mod normal, indeplinirea unei formalitati de serviciu nu poate fi considerata o colaborare cu Securitatea, insa domnul Emanoil Albu, singurul judecator de la ICCJ care a fost coleg de partid si de guvern cu Traian Basescu, la care a ajuns acest dosar 'absolut din intamplare', a decis, in lipsa oricaror probe pertinente, ca acea nota poate fi unicul temei in baza caruia se poate da un verdict de colaborare", a continuat acesta.

El a mai mentionat ca, in continuare, considera decizia "profund incorecta", contestand-o deja in justitie.

Voiculescu s-a mai referit in postarea sa pe blog si la "agentii politici" ai lui Traian Basescu, care, potrivit lui, sunt "infiltrati strategic in diverse partide" si care "uita de orice prudenta cand aud de suspendare si ies agresiv la lupta". "Dupa emisiunea de luni, o serie de personaje secundare, aflate mereu pe contrasesns politic, au "infierat" revolutionar orice idee de suspendare si si-au tradat, o data in plus, afinitatea pentru Traian Basescu", a scris Voiculescu.

El a avertizat ca "mai devreme sau mai tarziu, vointa celor 7,4 milioane (care au votat pentru demiterea lui Traian Basescu, n.r.) isi va produce efectele, indiferent cat de tare si-ar dori presedintele dublu suspendat sa anuleze votul din 29 iulie 2012".

Dan Voiculescu si-a depus saptamana aceasta dosarul de candidatura pentru un mandat de senator in Sectorul 4, la acesta el atasand o declaratie pe propria raspundere prin care admite colaborarea cu Securitatea.

Candidatul are obligatia sa declarare, in dosarul de candidatura, daca a fost sau nu a fost lucrator al Securitatii sau colaborator al acesteia, in sensul OUG 24/2008.

In declaratia depusa la BEM, Voiculescu a taiat optiunea "nu am fost lucrator al Securitatii", in document ramanand optiunea "am fost colaborator" al Securitatii. El mentioneaza insa in declaratie ca "in prezent este deschisa o actiune in justitie pentru revizuirea deciziei de fond".

Dan Voiculescu este singurul dintre candidatii USL in Bucuresti care precizeaza ca a colaborat cu fosta Securitate.