Crin Antonescu si-a eliberat luni din functie consilierii prezidentiali pe care ii numise pe perioada mandatului de presedinte interimar.

Potrivit unor decrete semnate luni de Crin Antonescu, au fost eliberati din functia de consilieri prezidentiali:

  • Vasile Enache
  • Gheorghe Rotaru
  • Daniel Barbu
  • Maria-Cristina Manda
  • Radu Zlati
  • Victor Voicu
  • Nicoleta Nicolae

Camera Deputatilor si Senatul se reunesc, luni, de la ora 15.00, pentru citirea hotararii Curtii Constitutionale privind referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui.

Curtea Constitutionala a transat in 21 august problema referendumului, dupa revenirea asupra unor termene prevazute anterior - 12 septembrie si 31 august. In aceasta perioada, discutii controversate au vizat in special listele electorale.

Curtea Constitutionala a constatat, in hotararea adoptata in 21 august, ca procedura de organizare a referendumului din 29 iulie a fost respectata, ca nu s-a intrunit conditia de cvorum pentru ca scrutinul sa fie valabil si a mentionat ca la data publicarii deciziei in Monitorul Oficial Traian Basescu isi reia atributiile.

Potrivit comunicatului dat publicitatii de CCR, Curtea a confirmat rezultatele referendumului comunicate de Biroul Electoral Central si a constatat ca din totalul de 18.292.464 de persoane inscrise in listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane (46.24 %), din care 7.403.836 (87.52 %) au raspuns "DA" la intrebarea "Sunteti de acord cu demiterea Presedintelui Romaniei?", iar 943.375 (11.15 %) au raspuns "NU". Totodata, CC a constatat ca la referendum nu au participat cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente, pentru ca referendumul sa fie valabil in conformitate cu prevederile articolului 5 alineatul (2) din Legea referendumului.