Ion Iliescu respinge acuzatiile CSM la adresa lui, a premierului si a presedintelui interimar. Fostul sef al statului spune, intr-un interviu la RFI, ca problemele invocate de CSM sunt "false". Presedinta Consiliului Superior al Magistraturii "isi depaseste atributiile", sustine Iliescu. El o acuza pe sefa CSM ca se antepronunta.

CSM a sesizat joi Inspectia Judiciara in legatura cu afirmatiile publice "de natura sa afecteze independenta justitiei", facute de presedintele interimar, Crin Antonescu, presedintele onorific al PSD, Ion Iliescu si premierul Victor Ponta.

Ion Iliescu respinge acuzatiile CSM: "Este surprinzator si regretabil faptul ca presedinta CSM in loc sa ia in considerare ingrijorarea legitima a opiniei publice in legatura cu fapte si actiuni flagrante de intimidare a cetatenilor care au votat la referendum, lanseaza aceasta acuza falsa la adresa celor care si-au exprimat tocmai preocuparea si s-au pronuntat in sprijinul cetatenilor agresati. Mai mult, domnia sa se exprima deja intr-o forma concluziva. Nu mai e de inteles solicitarea Inspectiei Judiciare. Ce sa mai controleze, daca dansa deja exprima o concluzie in legatura cu aceasta chestiune? Altminteri era justificata o asemenea masura ca Inspectia respectiva sa verifice faptele acestea despre care opinia publica vorbeste si nu aceasta manevra de a intoarce foaia si de a reprosa celor trei personalitati care si-au exprimat aceasta ingrijorare ca fiind element de presiune asupra justitiei. De unde pana unde? Este o falsa abordare a lucrurilor si asta depaseste chiar si competentele si atributiunile presedintei CSM".

Continuarea pe www.rfi.ro.