Presedintele interimar Crin Antonescu este la Palatul Victoria, unde are o discutie cu premierul Victor Ponta, anunta Mediafax. Presedintele interimar a venit la sediul Guvernului dupa videoconferinta pe tema referendumului organizata de Guvern.

La videoconferinta, premierul a declarat ca cetatenii romani cu domiciliul in strainatate isi pastreaza dreptul de vot, dar ar trebui scosi din listele electorale din Romania daca traiesc efectiv in alta tara.

"Trebuie sa incepem verificarea situatiei reale a evidentei persoanelor, in special pe cele patru directii care ar putea genera diferente intre listele electorale si realitate. In primul rand, cetatenii romani cu domiciliul in strainatate, cei care, potrivit legii, nu mai trebuie sa figureze pe listele din Romania. Ei isi pastreaza dreptul de vot, dar daca locuiesc in strainatate, trebuie scosi din listele electorale din Romania", a spus Ponta.

Premierul a spus ca judecatorii Curtii Constitutionale vor decide daca romanii cu domiciliul in strainatate sunt inclusi in cvorumul luat in calcul la referendum, daca acestia vor fi scosi de pe listele electorale din Romania, Guvernul avand obligatia sa indice numarul exact al romanilor care locuiesc in tara

El a aratat totodata ca trebuie rezolvata si problema unor cetateni decedati care figureaza inca pe liste electorale, precum si situatia persoanelor care nu mai au drept de vot ca urmare a unei condamnari penale definitive si irevocabile sau a unei afectiuni care impiedica exercitarea normala a dreptului de vot.