Europarlamentarul PDL Cristian Preda afirma ca PDL se confrunta cu o tensiune pe care viata politica de dupa 1989 nu a mai cunoscut-o pana acum in sanul unui partid, fiind nevoie de o decizie prompta referitoare la viitor pentru a fi depasita "criza majora" din partid.

"Viata politica de dupa 1989 nu a mai cunoscut o asemenea tensiune in sanul unui partid. E evident ca avem de-a face cu o criza majora, de vreme ce singura majoritate clara este cea care a impus demisia intregului BPN. E nevoie insa de o decizie la fel de prompta referitoare la viitor, nu doar la trecut. Iar viitor inseamna - dincolo de repere electorale inevitabile (alegeri parlamentare si un posibil scrutin prezidential anticipat) - un proiect politic veritabil," scrie Preda pe blogul personal.

El reaminteste ca, acum doi ani, presedintele Traian Basescu le-a spus membrilor PDL ca "trebuie sa se pregateasca pentru epoca post-Boc, ca si pentru epoca post-Basescu".

"Putini au fost cei care au inteles ca era vorba despre un proiect, nu despre o persoana (sau doua). Si mai putini au fost cei care au realizat ca Basescu avea, de fapt, in vedere intreaga societate, nu doar partidul pe care il condusese la victorii. Acum, timpul nu mai are rabdare nici cu PDL, nici cu Traian Basescu. E nevoie de echilibrarea scenei politice, e nevoie de reprezentarea celor care nu se recunosc in USL, e nevoie de iesirea din izolarea fata de celelalte forte politice, e nevoie de moderatie, consistenta si decenta," mai scrie europarlamentarul PDL.