Sorina Placinta scrie pe blogul personal, in aceeasi zi in care si-a anuntat demisia din PDL si trecerea la grupul parlamentar PNL, ca cea mai mare dintre greselile pe care PDL le-a facut a fost ca "ne-am pierdut smerenia in fata oamenilor. Le-am taiat veniturile, pentru ca altfel nu se putea, dar n-am fost alaturi de ei". Senatoarea afirma ca oamenii au facut "bine" ca "oamenii ne-au sanctionat" in ziua judecatii.

"Eu cred ca alegerile locale de anul acesta ne arata noua, politicienilor de dreapta, o radiografie foarte exacta a felului in care am fost perceputi atata timp cat am fost la putere. La capitolul greseli, cea mai mare dintre acestea a fost ca ne-am pierdut smerenia in fata oamenilor. Le-am taiat veniturile, pentru ca altfel nu se putea, dar n-am fost alaturi de ei. Nu am stiut sa fim solidari cu adevarat cu cei carora le ceream sacrificii in fiecare zi," scrie Placinta.

Ea critica si lipsa de unitate din partid, aroganta, ambitiile si frustrarile liderilor.

''In interior nu ne-am mai sprijinit, nu ne-am mai ascultat, nu am fost unul pentru toti si toti pentru unul. Am fost fiecare cu ambitiile si frustrarile lui. Am lasat sa vorbeasca in numele nostru oameni care nu ne reprezentau. Am primit cu aroganta plecarile unora dintre cei mai buni si vechi colegi de-ai nostri. Gestul lor a fost interpretat ca tradare si nu ca semnal de alarma. In absenta unui lider puternic, am evoluat fiecare pe culoarul lui. Si, la fel de grav sau mai grav, n-am crescut lideri. Iar cand a venit ziua judecatii, oamenii ne-au sanctionat si bine au facut! Pentru multi dintre noi poate ca e mai bine sa urmeze o perioada de reflectie, de intelepciune, de modestie, pentru dreapta insa nu e bine deloc sa stea deoparte'', adauga parlamentarul.

Pe de alta parte, Sorina Placinta scrie ca ar fi bine ca premierul Ponta sa nu se imbete cu gustul victoriei si sa fie constient ca, in ciuda doctrinei pe care o reprezinta, mediul de afaceri asteapta tot masuri curajoase, nu populiste.

''Daca va renunta la cota unica si nu va continua masurile de reforma nu numai soarta lui si a uniunii pe care o conduce se va prabusi, ci si noi toti, cu economia in brate. Alternanta la putere e un proces normal, democratic. Alternanta la solutiile bune nu este insa un proces benefic. Raman increzatoare insa ca vom sti sa razbim prin aceste vremuri tulburi'', conchide Sorina Placinta.