Presedintele Traian Basescu l-a felicitat, luni, pe printul Charles al Marii Britanii, in intrevederea avuta la Palatul Cotroceni, pentru "ceremonia implinirii varstei de diamant a mariajului" Reginei Elisabeta a II-a cu printul consort Filip, desi manifestarile jubiliare care au avut loc zilele trecute in Marea Britanie au fost dedicate aniversarii a 60 de ani de domnie a Reginei.

Traian Basescu si Printul Charles, la Palatul CotroceniFoto: Agerpres

Seful statului l-a primit, luni, la Palatul Cotroceni, pe printul Charles al Marii Britanii, care se afla de cateva zile intr-o vizita privata in tara noastra, potrivit Agerpres.

"Alteta Voastra, permiteti-mi sa va spun bun-venit la Bucuresti, bun-venit in Romania. Tin sa va felicit pentru stralucitoarea ceremonie a implinirii varstei de diamant a mariajului dintre Regina Elisabeta a II-a si Printul Filip. A fost o manifestare impresionanta", a afirmat Traian Basescu, la inceputul intrevederii, in care presedintele s-a exprimat in limba romana.

Traducatoarea a sesizat greseala si a corectat mesajul presedintelui, transmitand printului Charles felicitari pentru "Jubileul de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a".

"Va multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru felicitari, o sa le transmit Reginei cand ma voi intoarce", a spus Printul Charles, in engleza.