Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat vineri ca sunt "o multime de PDL-isti" care nu vor fi primiti niciodata in USL, indiferent de voturile pe care le-ar putea aduce pentru ca "plasa are ochiuri foarte mici". mentionandu-i printre acestia pe Gheorghe Flutur, Gheorghe Falca, Roberta Anastase si Elena Udrea. "Flutur, Falca, Anastase, Udrea [...] nu au ce cauta in USL. Si, sigur, pe plan local sunt PDL-isti care nu au ce cauta in USL" a declarat co-liderul USL raspunzand unei intrebari legate de anuntul facut de Sorin Frunzaverde potrivit caruia 38 din cei 42 de primari PDL din Caras-Severin vor trece la PNL.

Intrebat daca Uniunea este dispusa sa ii primeasca pe primarii PDL ce ar urma sa plece de la organizatia de Caras-Severin a partidului, Victor Ponta a raspuns: "Nu. Vreau sa va explic foarte clar, in ceea ce priveste eventuali primari sau candidati care vor veni la USL, plasa are ochiurile foarte mici, ca sa vorbesc in limbaj pescaresc."

"Din punctul meu de vedere, cu cat este mai ingusta deschizatura usii la USL, cu atat mai bine. Eu, si Crin Antonescu si Daniel Constantin vom fi foarte selectivi. Nu e loc pentru toti PDL-istii si nici nu au ce cauta la USL", a adaugat liderul PSD.

Victor Ponta a mai precizat ca "domnul Frunzaverde, domnul Piedone, ca sa vorbim de cei doi care au anuntat ca vor candida, n-au venit decat sa candideze, iar oamenii din Caras-Severin sau din Sectorul 4 ii vor vota sau nu."

Vizita a liderului PSD la Caras-Severin, pentru a-l primi pe primarul independent al municipiului Resita in randurile PSD

Liderul PSD se deplaseaza vineri la Resita unde va participa la inscrierea in randurile social-democratilor si lansarea candidaturii la primaria municipiului a edilului in functie Mihai Stepanescu. "Astazi dupa-amiaza voi fi pe urmele presedintelui PDL, domnul Boc, la Resita dar intr-o atmosfera mult mai fericita - voi participa la inscrierea in PSD si lansarea candidaturii la primaria muncipiului Resita a primarului in functie domnul Mihai Stefanescu", a declarat Victor Ponta vineri, in cadrul unei conferinte de presa in care a anuntat candidatura primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, din partea USL.

Intrebat ulterior daca cei 38 de primari vor candida toti din partea USL, Victor Ponta a afirmat ca nu stie insa va merge vineri la Caras-Severin pentru a vedea ce se intampla acolo. "Pot sa va garantez un lucru esential pentru noi, de primarul municipiului resedinta de judet [n.r. Resita], domnul Stepanescu, care n-a fost niciodata la PSD sau la UNPR. E un fel de Sorin Oprescu, adica a vrut sa candideze de la PSD in 2008 si nu l-am pus candidat si a castigat independent. Si atunci nu pot decat sa ma bucur cand indrept greselile facute de PSD in 2008."

"Nu am avut niciodata un candidat la Bucuresti pentru ca intotdeauna am sperat ca domnul Oprescu va candida cu sprijinul nostru. S-a intamplat. Nu am avut niciodata un candidat la Resita, pentru ca am sperat intotdeauna ca domnul Stepanescu va candida la noi, nu am avut niciodata un candidat la Sectorul 4 pentru ca am stiut intotdeauna ca domnul Piedone va candida din partea USL", a adaugat liderul PSD.