Presedintele UDMR, Hunor Kelemen, a afirmat marti ca Uniunea nu va sustine in sesiunea parlamentara din aceasta primavara initiative care vizeaza sisteme importante, precizand ca nu va sustine o reforma profunda in sanatate si nici modificarea legislatiei electorale, transmite Agerpres.

"Noi credem ca in sesiunea parlamentara de primavara UDMR trebuie sa ramana consecventa si foarte ferma in ceea ce priveste proiectele si prioritatile legislative si prioritatile si proiectele nationale. Trebuie sa pastram tot ce am construit in perioada 2010-2011. Trebuie consolidata situatia bugetara, situatia economica si nu vom sustine initiative care vor viza sisteme importante sau segmente importante si care vor bulversa societatea romaneasca. Nu vom sustine in acest an o reorganizare administrativa, nu vom sustine o reforma profunda in sistemul sanitar si nu vom sustine o modificare a legislatiei electorale, intr-un an electoral. UDMR este pregatita pentru alegeri in 2012, indiferent cand vor fi aceste alegeri, in iunie sau in noiembrie, separate sau comasate", a spus Kelemen, la finalul prezidiului UDMR, care a avut loc la Parlament.

El a precizat ca la reuniunea conducerii UDMR a fost analizata situatia politica din tara si s-a discutat despre sesiunea parlamentara de primavara.

Premierul Emil Boc a declarat la televiziunea publica luni seara ca pana la sfarsitul acestui an trebuie ca Romania sa aiba o noua lege a sanatatii, acest lucru fiind prevazut in angajamentul cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International.

"Se lucreaza la un nou proiect al legii sanatatii, am cerut asta ministrului Sanatatii, sa-l pregateasca si apoi va fi supus dezbaterii publice. Legea sanatatii ramane o prioritate a Guvernului Romaniei si este in angajamentul nostru cu Comisia Europeana si cu FMI. Pana la sfarsitul acestui an trebuie sa avem o noua lege a sanatatii, pentru ca dincolo de acorduri sau de angajamente nu cred ca romanii sunt multumiti cu sistemul de sanatate pe care il avem. Avem nevoie de ordine in sistem si de responsabilitate", a spus Boc.