Presedintele PNL Buzau, deputatul George Scutaru a declarat, joi in cadrul unei conferinte de presa, ca ideea validarii printr-un proces deschis a candidatilor la alegerile locale si parlamentare din acest an vizeaza doar PSD. Scutaru sustine ca in interiorul PNL nu s-a discutat aceasta propunere si nu s-a luat nicio decizie in acest sens. Propunerea alegerilor preliminare apartine co-presedintelui USL, Victor Ponta iar liberalii nu au dezbatut inca in interiorul partidului implicatiile si modalitatea cum aceasta se va pune in practica.

"Propunerea presedintelui Victor Ponta privind alegerile preliminare nu vizeaza decat Partidul Social Democrat. Noi, PNL, nu am avut nicio discutie pe acest subiect, nu este o decizie asumata", a declarat Scutaru, citat de agentia Agerpres.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat la inceputul saptamanii ca USL isi va valida public candidatii la alegerile locale si parlamentare prin alegeri preliminare cu votul cetatenilor.

Anuntul facut dupa sedinta USL i-a luat pe nepregatite atat pe liberali cat si pe social democrati. Vicepresedintele PNL, Relu Fenechiu, a declarat pentru HotNews.ro ca, deocamdata, in interiorul PNL nu se stiu prea multe detalii despre acest proiect si ca urmeaza sa se puna la punct modul cum se va organiza acest scrutin dar in urmatoarele sedinte USL. Mai multe detalii vezi aici.