Presedintele Comisiei de Integritate a Partidului Social-Democrat, Dan Sova, a declarat, sambata, ca solicitarea lui Mircea Geoana privind recuzarea sa de la conducerea comisiei nu are acoperire in Statutul PSD, transmite Mediafax. Geoana "face circ", a spus Sova. Vineri, Geoana s-a declarat dispus sa participe la sedinta de duminica a Comisiei Nationale de Arbitraj si Integritate Morala (CNAIM) a PSD, cu conditia ca presedintele acesteia, Dan Sova, sa fie recuzat din functie.

Intr-o scrisoare trimisa membrilor Biroului Comisiei Nationale de Arbitraj si Integritate Morala, Geoana l-a acuzat pe Sova de conflict de interese in acest caz, "el fiind cel care a indus in eroare" BPN al PSD prin "pseudo-solutia juridica propusa", cea a "rocadei".

Sova a afirmat ca solicitarea facuta de Geoana, privind recuzarea de la conducerea Comisiei de Integritate la sedinta de duminica, este fara acoperie in Statutul PSD.

Sova a mai spus ca acuzele lui Geoana, ca s-ar fi antepronuntat in cazul presedintelui Senatului, sunt lipsite de temei.

Biroul Permanent National si Grupul senatorial al PSD au aprobat luni inlocuirea lui Mircea Geoana din fruntea Senatului cu senatorul Titus Corlatean. Geoana insa nu doreste sa renunte la functia de presedinte al Senatului si a cerut convocarea Comitetului Executiv National al PSD.

Comisia de integritate si arbitraj a PSD urmeaza sa se reuneasca, duminica, la ora 15.00, pentru a discuta situatia lui Geoana, acuzat de conducerea partidului de nerespectarea unor decizii ale forurilor statutare. Presedintele Comisiei este Dan Sova.