Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, ca la CEX au fost aprobate numirea a trei secretari executivi noi si a unor coordonatori la filialele cu probleme - Neamt, Giurgiu si Bucuresti, relateaza Mediafax.

Ponta a spus ca Adrian Nastase a fost numit coordonator la PSD Giurgiu. De asemenea, CEX a aprobat formal decizii mai vechi ale BPN, privind numirea unor coordonatori la PSD Neamt si PSD Bucuresti.

"Am luat masuri organizatorice: la Neamt coordonator, domnul Ioan Chelaru, la Giurgiu domnul Nastase in perioada urmatoare, care ne va face propuneri, la cele sase sectoare din Bucuresti sase vicepresedinti ai partidului - Titus Corlatean, Rodica Nassar, Robert Negoita, Corina Cretu, Marian Vanghelie la sectorul 5 si doamna Ecaterina Andronescu la sectorul 6", a declarat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, social-democratii vor lua in continuare "multe" masuri organizatorice.

"Partea substantiala a acestui CEX a fost sistemul de organizare a campaniei propus de secretarul general, domnul Dragnea, care a si fost adoptat si, bineinteles, desemnarea oficiala a secretarului general ca principal responsabil al campaniei noastre electorale. Este seful de campanie electorala si responsabil pentru toata organizarea noastra de anul viitor", a precizat Ponta.

Filialele bucurestene vor fi, de asemenea, coordonate de cate un vicepresedinte: Titus Corlatean, Rodica Nassar, Liviu Negoita, Corina Cretu, Dan Marian Vanghelie si Ecaterina Andronescu.

Presedintele PSD a mentionat ca in CEX a fost aprobat si sistemul de organizare in logica electorala propus de Liviu Dragnea, prin care se urmareste cresterea gradului de implicare a membrilor in activismul politic.

CEX l-a numit pe Dragnea sef de campanie electorala generala.

De asemenea, din aceleasi motive, au fost operate cateva schimbari in structura secretariatului executiv, fiind numiti si trei secretari executivi: Ana Birchall, Eugen Bejinariu si Ionut Vulpescu.

"Am mers pe ideea ca intram intr-o formula de pregatire a campaniei electorale si, practic, cei care vor lucra cu secretarul general sunt cei care stau zi de zi la sediul din Kiseleff si vor face munca cea mai putin vizibila, dar extrem de importanta pentru organizare", a explicat Ponta, dupa sedinta CExN, potrivit Agerpres.

Surse PSD declarasera ca presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a fost numit, joi, de Comitetul Executiv, coordonator al organizatiei judetene Giurgiu, dupa ce un raport al secretariatului general a relevat deficiente politice in filiala.

Liderul PSD Giurgiu Adrian Popescu e un apropiat de-al lui Marian Vanghelie si a fost sustinut in functie de acesta si de Liviu Dragnea. Potrivit unor surse social-democrate, prin numirea lui Nastase in fruntea filialei PSD de la Giurgiu, Victor Ponta urmareste sa isi impuna practic controlul asupra filialei.