Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
Opinie

Punct si de la capat. Arestarea lui Mladic e pe cale sa incheie cosmarul sarbilor

de Dan Diaconu     Trenduri Economice
Vineri, 27 mai 2011, 10:10 Actualitate | Opinii

Ieri s-a incheiat o pagina neagra din istoria Serbiei. Arestarea lui Ratko Mladic pune capat nefastei istorii recente a vecinului nostru si deschide o perspectiva noua tarii. Mladic era ultimul dintre criminalii de razboi cautati de Tribunalul Penal International. Conform unor surse, prinderea sa a fost ingreunata de protectia discreta pe care ar fi primit-o din partea armatei sarbe.

Desigur, e greu sa fii obiectiv acum. E greu sa judeci ceea ce s-a intamplat in conditiile in care timpul insuficent scurs de la evenimentele respective ne face pe toti robi ai subiectivismului. Personal cred ca cel mai mare rau al Iugoslaviei(si implicit al Serbiei) a fost reprezentat de Slobodan Milosevic, un comunist incapabil sa se ridice la inaltimea vremurilor. Ceilalti acuzati de TPI, Radovan Karadzic, Ratko Mladic, Goran Hadzic s.a.m.d., nu reprezinta decat creatii ale sistemului impus de Milosevic. Sunt convins ca daca Milosevic nu ar fi existat Iugoslavia ar fi fost in prezent complet integrata in UE, iar granitele, cu siguranta ar fi fost altele.

Asa cum am spus la inceputul articolului, prin arestarea lui Mladic cosmarul sarbilor e pe cale sa se incheie, chiar daca total nedrept pentru aceasta tara(si ma refer aici la iminenta rupere a Kosovo). Perspectivele Serbiei cred ca sunt unele bune. Tara a stiut sa se reinventeze de fiecare data cand istoria i-a fost potrivnica, iar acum cred ca suntem la inceputul unei perioade extrem de faste pentru sarbi. Chiar daca UE este in prezent foarte greu incercata, perspectivele aderarii Serbiei la Uniune sunt din ce in ce mai certe. Economia Serbiei pare complet refacuta dupa razboi, iar mentalitatea oamenilor este solida.


Citeste restul materialului si comenteaza pe Trenduri economice.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

1156 vizualizari

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version