Nu exista decat aceste doua variante. Ori omul providential, ori omul care nu a vrut acord cu Fondul sau cel care a spus ca nu ne va lovi criza decat oarecum indirect. Nu exista Isarescul de Mijloc, scrie Dan Popa pe blogul lui.

Cele mai recente iesiri le-a avut Basescu, care a zis ca cei din BNR dau lectii, dar cand e la o adica, nu se baga sa isi asume responsabilitati. Cei din BNR sunt ca profesorii aia rai care pica studentii fara sa admita ca vina esecului le-ar putea apartine in parte si lor.”Lectii sunt foarte multi care dau, inclusiv BNR e un continuu profesor. Ia intrebati pe unul dintre ei daca vrea sa fie ministru de finante sau ministru”, a rabufnit Presedintele.

Trec peste faptul ca nu veti gasi in alte state ale lumii normale iesiri prezidentiale ca cele de la noi si nici implicari la limita eticii in viata de partid, fara ca prin asta sa spun ca (fereasca Domnul!) Iliescu sau Constantinescu au fost mai buni. Spun doar ca in materie de prezidentiabili nu am gasit inca normalitatea.

De cealalta parte, e corecta afirmatia ca Banca Nationala a estimat prea tarziu ca vom intra intr-o criza din care vom iesi atunci cand vom iesi….La fel de correct e ca Isarescu s-a impotrivit la inceput (cel putin public) acordului cu Fondul. Din cate stiu, nu e exagerat nici sa spunem ca pentru BNR tinta de inflatie e o dama de escorta care nu prea ii raspunde la mesaje. Tot pe vremea lui s-au petrecut caderi de banci cat nu pot incapea in aceste pagini sau ridicari de banci (ale lui Vantu) despre care nici nu e bine sa deschizi gura, ca nu stii ce dealuri le vei vizita pe dedesubt….

Acelasi Isarescu a reusit sa evite ca Romania sa devina o Grecie din punct de vedere financiar. In alte tari Staele au pompat bani multi in banci. La noi nu a fost cazul. Isarescul cel bun a mai atras atentia de cate ori a putut ca se merge prea departe. Dar Isarescul cel rau nu a vrut sa se bage sa corecteze situatiunea.

De partea cealalta avem asa: un Parlament pentru care logica economica e ceva maron sau care nu exista. Cum e , de pilda, sa stai cu reprezentantii FMI la masa alaturi de cativa politicieni romani, iar aia sa promita ca fac si ca dreg, dupa care sa li se rupa de promisiuni?

Cum e sa suni ca Guvernator la un inalt oficial, iar ala sa nu iti raspunda la telefon? Te-ai inhama cu asemenea oameni la drum? Cum sa iti asumi o functie politica, atata vreme cat politica e o fatuca de moravuri usoare mai ales in ani electorali? Cum sa te duci in Parlament sa spui ca e nevoie de taieri de pensii, iar aia sa iti spuna “Pleaca dom`ne acasa! Nu mai bine marim noi TVA?”

Nu e un secret ca o buna parte din arierate (care au generat inflatia, pentru cei care mai au dubii) se datoreaza strict factorului politic.

Politica fiscala si cea monetara sunt ca fotbalul european si cel american. Ambele folosesc o minge, dar regulile sunt totalmente diferite. Cred ca supararea lui Basescu este exagerata.Isarescu poate fi acuzat de multe lucruri, dar nu de faptul ca a refuzat sa intre in hora politica.

Isarescu s-a vrut arbitru, nu Guvernator- jucator. Ca a fluierat uneori gresit la faze inseamna ori ca nu ar functiona corect nici ca premier, ori ca nu s-ar pricepe. Situatii care nu il recomanda ca prim-ministru. Ceea ce anuleaza prin urmare demersurile prezidentiale.

Lasati-o asa cum e, domnule Presedinte. Sunt atatia oameni pe care puteti da vine pentru cate magarii se petrec…Isarescul cel bun il mai cearta uneori pe Isarescul cel rau, iar Isarescul cel rau niciodata nu ii spune mersi lui Isarescul cel bun. Stiti ce mai cred eu, domnule Presedinte? Ca cel care ridica injuratura, de injuratura va….Inca incerc sa inteleg logica politica.

Comenteaza pe blogul lui Dan Popa