"La noi, in Romania, aceasta amalgamare a fost si mai accentuata de faptul ca personajele care au devenit lideri politici la un moment dat seamana intre ele. Cu vreo trei exceptii notabile, pe care nu ezit sa le si numesc, Ion Iliescu, Corneliu Coposu si Traian Basescu – fiecare dintre cei trei fiind personalitati atat de puternice incat imitatia a devenit imposibila – cam toti oamenii nostri politici au multe in comun." - Sever Voinescu, scrie Dan Selaru pe blogul sau.

Bun, avem trei oameni care sunt de neimitat, Nea Nelu, stanga socialista. Corneliu Coposu, crestin-democratie. Dar Traian Basescu?

Ce e aia basescianism? ala de care ne spune Sever Voinescu. Nu-mi este deloc clar. Toate -ismele care au avut in fata un nume de persoana au fost cam extremiste. Stalinismul si hitlerismul se exclud, sunt prea extremiste. Sa cautam alte -isme personificate.

Gaullism, peronism, franchism, brejnevism, thatcherism, reaganism. Dau afara numerele 2, 3 si 4, sa spunem ca si acestea sunt prea extremiste. Ramanem la gaullism, thatcherism, reaganism.

Citeste continuarea si comenteaza peblogul lui Dan Selaru.