In 2009, McDonald’s a inchis afacerea din Islanda, piata de 300.000 de locuitori grav lovita de criza. In tara gheizerilor, multinationala a deschis primul restaurant in 1993. In Romania, primul McDonald’s s-a deschis relativ in aceeasi perioada, in 1995 (la parter la Unirea, tineti minte coada de la lansare?), scrie blogul Textier.

McDonald’s a practicat in decursul anilor ‘90 o politica de preturi scazute, speciala pentru pietele emergente (ca sa nu zic sarace), care a dat roade pe termen lung; pentru ca actualmente sa detina 50 de restaurante in Romania. (In Islanda avea trei.) In 2009, in plina criza, lantul arcadelor aurii a investit in RO un milion de euro. Decit!

  • Taxa fast-food: un proiect indigest

Sunt stabii nostri naivi si manipulabili? Se incred ei in toate etichetele si miturile vehiculate de media? Sau ni le servesc mai departe noua, in mod constient si controlat, in tentativa de a ne manipula mai dihai?

Cand a proiectat legea taxarii fast-food, a avut oare ministrul Sanatatii proprietatea termenilor? Ori s-a lasat pacalit de folclorul online al militantilor bivolaristi, cu ingenuitatea unei cititoare de gazete naturiste? E constient oare domnul Cseke Attila ca din categoria fast-food, adica “hrana rapida” (deopotriva preparata rapid si propusa consumarii rapide) fac parte merdeneaua, covrigul de Brasov si braga (traditionala bautura balcanica, 100% naturala, tot mai rara in tara ministrilor zelosi)?

Citeste continuarea si comenteaza pe blogul Textier.ro.