Analizele de laborator ale probelor de apa prelevate miercuri din sectorul Bazias al Dunarii indica faptul ca parametrii biologici si fizico-chimici se incadreaza in limitele normale, a declarat, pentru Agerpres, Camelia Barbutu, reprezentanta Administratiei Bazinale de Apa "Jiu". Potrivit acesteia, flora si fauna nu sunt afectate in zona respectiva, fapt care dovedeste ca deocamdata nu exista pericolul de contaminare a apelor Dunarii cu reziduurile chimice rezultate in urma accidentului ecologic de la fabrica de alumina din Ungaria.

"La masuratoarea de miercuri dupa-amiaza si valoarea PH-ului se afla cu 0,72 unitati sub cea maxima admisibila, stabilita la 8,50 unitati. Cu toate acestea, chimistii si biologii nostri continua sa monitorizeze Dunarea, astfel incat sa se previna in regim de urgenta o eventuala poluare a Dunarii", a aratat Camelia Barbutu.

Ea a adaugat ca, in cazul in care se va mai produce o noua revarsare de noroi toxic din batalul al carui dig de protectie a fost avariat, apa Dunarii nu va mai fi in pericol in perioada care urmeaza.