Hidrologii au emis, marti seara, o avertizare cod portocaliu de inundatii pentru judetul Caras-Severin, valabil de marti, de la ora 21.30 si pana miercuri, la ora 3.00, in aceasta perioada fiind posibile scurgeri importante pe versanti si viituri rapide pe raurile mici din bazinul hidrografic Bistra - aval Voislova, existand riscul producerii unor depasiri ale cotelor de inundatie. De asemenea, a fost emis cod galben de inundatii pentru judetele Alba, Sibiu, Hunedoara si Arad, valabil pana miercuri dimineata, la ora 6.00, informeaza news.ro.

Inundatii in Bocsa, Caras-SeverinFoto: Captura Youtube.com

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, marti seara, o avertizare cod portocaliu de inundatii pentru Bazinul hidrografic Bistra - aval Voislova, din judetul Caras-Severin.

Potrivit sursei citate, codul portocaliu este valabil pentru perioada 23 mai ora 21:30 - 24 mai ora 03:00, interval in care, urmare a precipitatiilor inregistrate, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici, cu posibile efecte severe de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri. Totodata, exista posibilitatea depasirii cotelor de inundatie pe raurile mici din bazinul hidrografic Bistra - aferente sectorului aval Voislova (judetul Caras-Severin).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din bazinele hidrografice Scoarta si Axin, precizeaza INHGA.

De asemenea, hidrologii au emis un cod galben de inundatii, valabil de marti seara si pana miercuri dimineata, la ora 6.00, pentru judetele Alba, Sibiu, Hunedoara si Arad, fiind posibila depasirea cotelor de atentie pe raurile mici din bazinele hidrografice: afluentii Muresului - aferenti sectorului aval de s.h. Alba Iulia - judetele: Alba, Sibiu, Hunedoara si Arad, Timis - bazin superior, Barzava - bazin superior si mijlociu si Caras - bazin superior - judetul Caras-Severin.