Presedintele ales al SUA Donald Trump a declarat ca "studiaza" daca sa se retraga din Acordul de la Paris asupra schimbarilor climatice, pentru ca se teme ca daca va urma regulile ar insemna sa piarda din competitivitatea economica in fata unor tari precum China, relateaza EFE, citata de Agerpres.

"Studiez acordul (de la Paris). Nu vreau sa ne puna intr-un dezavantaj competitiv economic fata de alte tari, nu vreau sa i se dea Chinei sau altor tari un avantaj asupra noastra", a declarat Trump intr-un interviu difuzat duminica de Fox News.

Lui Trump nu-i va fi prea usor sa retraga SUA din acest acord care reuneste peste o suta de tari, avand in vedere ca acesta a fost deja ratificat si cuprinde o clauza care l-ar obliga sa astepte patru ani din momentul in care ar decide sa-l abandoneze si pana cand s-ar perfecta aceasta iesire.

Presedintele ales a reiterat ca are "mintea deschisa" referitor la posibilitatea de a ramane in Acordul de la Paris, dar a subliniat ca "nimeni nu stie cu adevarat" ce se intampla cu schimbarea climatica, in pofida numeroaselor studii stiintifice care i-au demonstrat efectele.

Donald Trump l-a numit saptamana trecuta pe Scott Pruitt, un sceptic in domeniul climatic, pentru a conduce Agentia de Protectie a Mediului (EPA).

In acelasi timp, i-a primit la Tower Trump din New York pe doi mari activisti in lupta impotriva schimbarilor climatice, fostul vicepresedinte american Al Gore si actorul Leonardo DiCaprio, care i-a inmanat un exemplar al documentarului sau "Before The Flood".