In sectorul Drobeta Turnu Severin al fluviului Dunarea continua sa se scurga de pe platforma industriala a societatii Forsev produse chimice, a declarat luni pentru Agerpres directorul Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Mehedinti, Cristian Mura.

Potrivit sursei citate, poluarea Dunarii a fost observata din 24 decembrie 2013 si, in pofida actiunilor de neutralizare si limitare a efectelor acesteia, nu a putut fi oprita, din care motiv lucratorii SGA Mehedinti intervin in zona cu substante biodegradabile.

"In urma verificarilor s-a constatat ca produsele chimice, se pare combustibil lichid usor utilizat la termocentralele uzinale, provin de pe canalul de evacuare a apelor uzate al fabricii Forsev", a precizat Mura.

In context, directorul Forserv, Emil Vamvu, a afirmat ca deseurile respective nu apartin societatii, aceasta incetandu-si temporar activitatea din 20 decembrie 2013.

"Noi executam lucrari de descoperire a canalului de pe care ajung in Dunare produse chimice. Trebuie sa depistam sursa acestora si sa dovedim autoritatilor de mediu si de gospodarire a apelor ca nu suntem vinovati de incident", a spus Vamvu.

Reprezentantul Forsev a mai aratat ca amenda aplicata de Garda de Mediu, de 200.000 de lei, nu se justifica si dupa finalizarea salubrizarii si vidanjarii canalului alte entitati economice trebuie sa fie sanctionate.