Cand hameiul intalneste vitraliile. O Biserica din Bruxelles a ales sa isi lanseze propria marca de bere ca o incercare de a-si asigura veniturile necesare intretinerii locasului dupa ce a ramas fara enoriasi, scrie Reuters.

Ste Kat', o bere pentru salvarea unei bisericiFoto: Le Samaritain

Biserica Sf. Ecaterina a colaborat cu o fabrica locala de bere pentru a crea Ste Kat' o bere tare cu o aroma bogata si fructata. "Ati putea spune ca este ca o imagine a Bisericii, ca este efervescenta si plina de viata", a spus preotul romano-catolic Jeremie Schaub, care a ajutat la crearea berii. "Este, de asemenea, putin din imaginea pe care dorim sa o reprezentam in Biserica Sf. Ecaterina".

Ste Kat'

Ste Kat'

Foto: Le Samaritain

Berea va fi vanduta pentru a finanta renovarea cladirii din secolul al XIX-lea, pe care consiliul municipal din Bruxelles intentiona in urma cu cativa ani sa o darame si sa utilizeze terenul pentru construirea unei piete sau a unui ansamblu de locuinte, potrivit le-samaritain.fr.

Berea va fi vanduta prin intermediul unui magazin al bisericii, dar va fi disponibila si la restaurantele si cafenelele din jurul bisericii neo-gotice din centrul Bruxelles-ului.

Ste Kat' are la baza traditia belgiana a berii produse la manastire si a berii produse de ordinul monahal trappist, care folosea un anumit tip de drojdie, inca din anul 1800, avand mai mult hamei decat berea belgiana traditionala.