In imaginile de mai jos vedem rezultatul ideii geniale pe care a avut-o artistul de origine bulgara Christo, al carui vis a devenit realitate prin instalatia realizata pe lacul Iseo, situat in Nordul Italiei la 100 de kilometri distanta de orasul Milano. Este vorba despre o instalatie originala - o pasarela plutitoare ce masoara nu mai putin de trei kilometri, si care le permite oamenilor sa mearga pe apa, scrie euronews.com.

The Floating PiersFoto: captura ecran

Pentru acest proiect au fost folositi 100 de mii de metri patrati de material galben, asezat pe o pluta realizata din polietilena.

"Cei care pasesc pe pasarela plutitoare simt ca merg pe apa sau pe spatele unei balene uriase. Lumina soarelui si reflexia apei dau materialului galben stralucitor nuante de rosu si auriu pe perioada celor 16 zile in care este expusa instalatia," a declarat artistul.

"La fel ca restul proiectelor pe care le-am realizat, The Floating Piers este o experienta gratuita, accesibila 24 de ore pe zi, cat timp vremea este buna. Nu sunt necesare rezervari, bilete si nu functioneaza dupa un program fix. The Floating Piers este o extensie a strazii si apartine tuturor," a adaugat acesta.