Un adolescent în vârstă de 18 ani a murit ieri noapte dupa ce a inhalat gaz ilariant la o petrecere din sud-estul Londrei, conformbbc.com.

BaloaneFoto: MorgueFile.com

Tânărul a fost dus la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale în jurul orelor 23:00, când a fost găsit leșinat pe o stradă din cartierul londonez Bexley. Acesta a decedat două ore mai târziu.

Poliția locală a declarat că acesta ar fi consumat alcool și inhalat oxid de azot, cunoscut sub numele de gaz ilariant. "În această etapă, moartea tânărului este tratată ca inexplicabilă și sunt așteptate rezultatele analizelor post-mortem", a declarat un oficial al poliției londoneze.

Deși în prezent nu este interzisă vânzarea acestui gaz decât persoanelor minore, guvernul britanic intenționează să interzică vânzarea drogurilor legale ce conțin oxid de azot, întrucât, în ultimii ani, 17 persoane au decedat după ce au consumat acest gaz.

Gazul, inhalat cu ajutorul unui balon, este consumat pentru efectele de relaxare și euforie pe care le are asupra organismului, însă dacă este inhalat în cantități mari, poate duce la privarea de oxigen, scăderea tensiunii arteriale, leșin și infarct miocardic.