Un pod din Sicilia s-a prabusit la mai putin de doua saptamani de la deschidere, provocand o serie de proteste politice. Viaductul Scorciavacche se afla la 40 de kilometri de Palermo pe o portiune de autostrada care leaga capitala insulei de Agrigento, potrivit The Telegraph.

Un pod din Sicilia s-a prabusit la cateva zile dupa deschidereFoto: captura ecran

Podul a cedat in ultimele zile, iar compania responsabila de proiect a spus ca prabusirea este cauzata de "tasarea" materialelor.

Viaductul a fost finalizat cu trei luni inainte de termen, fiind deschis pe 23 decembrie. Acesta este parte a unui proiect care valoreaza mai mult de 200 de milioane de euro, potrivit companiei.

Incidentul a atras un raspuns negativ din partea prim-ministrului italian, Mateo Renzi, care doreste sa stie cine este responsabil pentru incident, precizand ca vinovatii "vor plati totul".

Politicianul sicilian Paolo Caracausi a descris prabusirea ca fiind "un scandal".

In timp ce patru persoane au raportat leziuni minore, niciun vehicul nu se afla pe pod la momentul prabusirii deoarece acesta era inchis pentru masini dupa ce compania a sesizat, pe data de 30 decembrie, anumite probleme.

"Cine a facut aceasta greseala va plati, atat cei care au construit podul, cat si cei care au inspectat lucrarea", a scris pe Twitter Ministrul Transporturilor Maurizio Lupi.

Dar, compania Anas, care are peste 80 de ani de experienta in constructia de drumuri si autostrazi, a insistat ca presa a exagerat evenimentul, precum si prejudiciul cauzat.