Un ciclist din Nepal si-a asumat o misiune neobisnuita in numele pacii mondiale. In ultimul deceniu, Biresh Dahal a mers pe bicicleta asezat invers in jurul a trei continente, pentru a spune oamenilor mesajul sau impotriva violentei, relateaza BBC. Biresh calatoreste cu alti doi barbati, care, spre deosebire de el, prefera sa mearga pe bicicleta in sensul obisnuit.

Biresh DahalFoto: Captura YouTube

"Mergem in acest turneu pentru a promova Nepalul in jurul lumii si pentru a le spune oamenilor sa intoarca spatele violentei. Speram ca oamenii vor intelege mesajul nostru", spun cei trei barbati.

"Am inceput sa merg asezat invers pe bicicleta in anul 2000, cand Nepalul era in mijlocul unui conflict. Aproape 13000 de oameni au fost ucisi. Am dormit in foarte multe locuri neobisnuite in calatoria noastra. Am stat in moschee, biserici, temple si manastiri", a explicat Biresh Dahal.

"Uneori avem pareri diferite cu privire la ruta pe care ar trebui sa o urmam. Dar ne rezolvam problemele de dragul pacii mondiale".

"In unele tari, precum Singapore, nu am avut voie sa merg cu bicicleta asezat invers, dar in momentul in care disparea politia, reveneam la acest stil", a povestit Biresh Dahal.