Unele librarii din Franta refuza sa vanda memoriile explozive ale fostei partenere de viata a presedintelui Francois Hollande, Valerie Trierweiler, in pofida faptului ca acestea au devenit un best-seller, relateaza The Daily Telegraph, citat de Agerpres.

Valerie Trierweiler "Merci Pour Ce Moment"Foto: Captura YouTube

In vitrine au aparut mesaje care explica optiunea librarilor de a nu comercializa "Merci Pour Ce Moment", chiar daca vanzarile sale initiale le-au depasit pe cele ale editiei franceze a faimoasei "Fifty Shades of Grey".

"Avem 11.000 de carti. Nu suntem aici pentru a fi cosul de gunoi al lui Trierweiler si Hollande", se poate citi pe unul dintre acestea, in timp ce un altul declama ca libraria "nu isi propune sa devina un magazin pentru rufele murdare ale doamnei Trierweiler".

Cartea a fost considerata un atac la adresa presedintelui francez, in conditiile in care Trierweiler a acuzat ca, in privat, presedintelui socialist "nu-i plac saracii", si ca i-a administrat o cantitate "astronomica" de tranchilizante dupa despartire, pentru a o tine ascunsa in spital.

Potrivit lui Jean Birnbaum, jurnalist si redactor-sef al suplimentului literar al Le Monde, "revolta librarilor care spun 'nu, multumesc' (memoriilor) se raspandeste ca focul". Afirmatia a fost facuta de jurnalist pe contul sau de Twitter.

Pe de alta parte, cele 200.000 de exemplare in care a fost tiparita initial cartea lui Trierweiler s-au epuizat si un nou tiraj este asteptat sa apara in librarii pana miercuri.