La mijlocul anilor 1980, James Flynn a facut o descoperire revolutionara in inteligenta umana. Reputatul politolog a constatat ca in ultimul secol, fiecare generatie obtinea un rezultat superior celei precedente la testele de inteligenta. Avansul in cifre este de circa 3 puncte de IQ la fiecare 10 ani, adica 9 puncte/generatie. Sigur, asta depinde de fiecare tara, iar vitezele "nationale" de crestere ale IQ-ului tin de avansul tehnologic al tarii. Asta e vestea buna. Cea proasta e ca asta nu ne face mai inteligenti decat bunicii nostri. Cel mult, suntem mai moderni.

walkFoto: Muzart Grafica

NATURA UMANA:

  • Pe baza scanariilor RMN repetate, cercetatorii au descoperit ca, atunci cand oamenii asculta muzica lor preferata, regiunile limbica si paralimbica ale creierului (cele mai primitive zone din creier) au devenit mai active. Si ca genereaza aproape aceleasi reactii ca si in cazul consumului de alimente, sex si droguri. Iata si alte 8 lucruri noi pe care ni le "canta" muzica.

GIFURI, ANIMATII, FOTOGRAFII:

ANIMALE, PLANTE, BOTANICA, BIOLOGIE:

VIDEO:

  • Cum arata 2000 de calorii?

  • 10 Mind Blowing Facts About The Internet 

  • Cele mai importante 10 numere din lume

  • TED Talks.Maz Jobrani: Un saudit, un indian si un iranian intra intr-un bar din Quatar...

Comicul iraniano-american Maz Jobrani se urca pe scena de la TEDxSummit din Doha, Qatar, pentru a aborda problemele importante ale Orientului Mijlociu, cum ar fi: de cate ori ne pupam cand ne salutam si ce nu-i recomandat sa spui pe un avion american.

Voi ce ati citit interesant zilele acestea?

O zi frumoasa tuturor!

Sursa foto articol