Compania Google a acceptat sa plateasca o penalitate de 500 de milioane de dolari Statelor Unite, pentru inchiderea unei investigatii legata de permisiunea data farmaciilor canadiene de a se promova pe site-ul sau, transmite AFP.

Google Foto: Google

Motorul de cautare a difuzat "anunturi de publicitate pentru farmaciile online cu sediul in Canada si viza consumatorii americani care importau medicamente ce necesitau prescriptie medicala in Statele Unite", potrivit departamentului de justitie.

"Am interzis promovarea medicamentelor cu prescriptie in SUA de catre companiile farmaceutice canadiene cu ceva timp in urma", a declarat un purtator de cuvant al Google. "Evident ca nu ar fi trebuit sa acceptam acest gen de publicitate inca de la inceput", a adaugat acesta.

Suma pe care compania a acceptat s-o plateasca reprezinta o rambursare a veniturilor Google din publicitatea difuzata, precum si din comercializarea produselor farmaceutice canadiene pe teritoriul Statelor Unite.

Autoritatile americane sustin ca Google era constient de aceasta activitate ilegala inca din 2003, iar gigantul internetului nu promova medicamentele provenind din laboratoarele straine, cu exceptia celor canadiene. Legile americane interzic comercializarea medicamentelor straine care necesita reteta medicala in SUA.