Cel putin 20 de persoane au fost ucise si altele ranite astazi in Siria, dupa ce armata si politia au deschis focul asupra protestatarilor anti-guvernamentali, transmite RIA Novosti.

Proteste in SiriaFoto: Reuters

Majoritatea deceselor au fost raportate in provincia sudica Deraa, un orasel de la granita cu Iordania. Violentele au pornit dupa ce Statele Unite si statele membre ale Uniunii Europene i-au cerut presedintelui sirian Bashar al-Assad sa demisioneze, in timp ce Rusia sustine ca Assad are nevoie de mai mult timp pentru a aplica reformele.

Presedintele Siriei a anuntat Organizatia Natiunilor Unite ca armata si politia si-au incetat operatiunile impotriva protestatarilor civili. De asemenea, Bashar al-Assad urmeaza sa anunte schimbari in constitutia tarii, potrivit declaratiilor unui politician sirian.

Yasser Houriya, un lider regional al partidului aflat la conducere in Siria, spune ca s-au anuntat numeroase reforme si ca ele sunt deja puse in aplicare. El a adaugat ca presedintele sirian va realiza curand schimbari in constitutia tarii, in forme relevante.