UPDATE - Cel putin 100 de persoane au fost ucise si alte cateva zeci au fost ranite, duminica, dupa o masiva incursiune a armatei in orasul Hama (centrul Siriei), potrivit unui bilant al Observatorului sirian pentru drepturile omului, transmite AFP. Este "una dintre cele mai sangeroase zile" de la inceputul revoltelor, in martie, spun activistii.

Un bilant anterior indica 45 de morti.

"Armata si fortele de securitate, care au facut un raid in aceasta dimineata la Hama, au deschis focul asupra civililor, ucigand cel putin 45 de persoane si ranind numerosi oameni", a declarat duminica dimineata, pentru AFP, Abdel Rahmane, presedintele observatorului sirian.

Sute de mii de oameni au protestat in acest oras de la inceputul miscarii de contestare a regimului condus de presedintele Bachar al-Assad, la jumatatea lunii martie, in ciuda asalturilor sangeroase ale armatei.

Hama, care a mai trecut printr-o represiune brutala ordonata de catre tatal lui Assad la inceputul anilor 1980, a devenit un centru-cheie in care se desfasoara protestele pasnice ale opozitiei.