Ambasada Statelor Unite din Damasc a fost atacata luni de o multime de oameni furiosi, dupa vizita ambasadorului american in orasul rebel Hama, din centrul tarii, a declarat pentru AFP o sursa din interiorul ambasadei.

"Astazi, o multime a atacat ambasada Statelor Unite. Personalul ambasadei nu a fost ranit. Guvernul sirian a fost lent in raspuns si in luarea masurilor aditionale de securitate", a precizat sursa citata.

Pe de alta parte, Reuters relateza ca garzile franceze ale reprezentantei Parisului din Damasc au tras cu gloante de razboi pentru a dispersa manifestanti loiali presedintelui Bashar al-Assad care incercau sa patrunda in cladire. Deocamdata nu exista informatii legate de eventuale victime.

Ambasada este in continuare incercuita, au precizat diplomati din capitala siriana.

Reactiile manifestantilor vin la trei zile dupa ce ambasadorii Frantei si ai Statelor Unite au vizitat orasul Hama, intr-un gest de sprijin fara precedent fata de protestatarii pro-democratie.

Sute de mii de oameni au protestat impotriva regimului in acest oras, in ciuda asalturilor sangeroase ale armatei. Hama a fost scena unui masacru comis de armata siriana si in 1982.