Department of Human Services din Colorado intentioneaza sa ceara ca toate cresele din statul american sa puna la dispozitia copiilor papusi reprezentand trei rase diferite, relateaza 7News. Cerinta este inclusa intr-un document care stabileste noi reguli valabile in cresele din Colorado, conceput recent de oficialii din Department of Human Services.

Potrivit celor de la 7News, care au obtinut documentul de 98 de pagini, Department of Human Services cere ca toate cresele din stat sa ofere copiilor papusi din trei rase diferite.

In plus, oficialii solicita printre altele:

* micutilor care au peste doi ani sa nu li se ofere lapte integral fara recomandarea scrisa a unui medic

* copiii cu varsta peste un an sa nu consume mai mult de 170 de ml de suc pe zi

* copiii nu au voie mai mult de 20 de minute pe zi in fata televizorului si a computerului

* personalul trebuie sa poarte haine care le acopera umerii si genunchii

Potrivit purtatoarei de cuvant a DHS din Colorado, Liz McDonough, "sunt standarde de ingrijire a copilului pe care le propunem la nivel national. Ele provin din standardele existente la nivelul intregii tari, intitulate Early Childhood Environment Rating Scale, ce reprezinta standardele minime de calitate in ingrijirea copilului".

Propunerile sunt in prezent trimise tuturor creselor din stat, urmand ca, in luna octombrie, Departamentul sa alcatuiasca lista finala a propunerilor. In acest scop, vor fi consultati online si prin telefon si locuitorii din Colorado.

Ulterior, lista va ajunge la State Board of Human Services, care va da aprobarea finala, insa, potrivit lui McDonough, procesul nu va fi terminat inainte de mijlocul anului 2012.