O australianca in varsta de 57 de ani ar putea deveni cea mai bogata persoana din lume, averea sa urmand sa o depaseasca pe cea a mexicanului Carlos Slim sau a americanilor Bill Gates si Warren Buffet, transmite YahooNews. Gina Hope Rinehart, care a trebuit sa-si creasca singura cei patru copii dupa ce a ramas vaduva la 30 de ani, ar fi prima femeie care ajunge pe primul loc in topul celor mai bogate persoane de pe planeta.

Gina RinehartFoto: Captura YouTube

YahooNews a precizat si care este sursa banilor lui Rinehart. Cand avea in jur de 30 de ani, australianca a mostenit compania miniera a tatalui sau, Hancock Prospecting, reusind sa o transforme intr-o operatiune de succes. Doar anul trecut, averea ei s-a dublat, ajungand la 6 miliarde de lire sterline, ceea ce a transformat-o in cea mai bogata persoana din Australia.

O ancheta realizata de gigantul bancar american Citigroup indica insa ca averea femeii ar putea creste de zece ori in urmatorii cativa ani. La randul sau, site-ul australian de afaceri SmartCompany a afirmat ca daca firma detinuta de Gina Rinehart ar fi fost listata la ASX (Australia Stock Exchange) si evaluata precum compania concurenta Rio Tinto, australianca "ar valora 30 de miliarde de dolari, plasand-o in Top 10 pe lista bogatilor realizata de Forbes".

SmartCompany precizeaza ca Rinehart urmeaza sa deschida trei mine in viitorul apropiat, in timp ce compania sa studiaza oportunitatea deschiderii altor cateva, lucru care ar putea sa ridice averea australiencei la 100 de miliarde de dolari (63 de miliarde de lire sterline).

YahooNews scrie ca Gina Rinehart a fost pregatita de familie sa preia afacerea Hancock Prospecting inca de la varsta de 12 ani. De altfel, dupa ce a mostenit compania miniera a tatalui sau, o firma plina de datorii, ea a reusit sa o transforme intr-una dintre cele mai importante afaceri la nivel mondial.

Potrivit informatiilor, Rinehart prefera sa stea departe de lumina reflectoarelor, aparitiile sale publice fiind foarte rare.

Urmareste un profil al Ginei Rinehart realizat de postul ABC.