Presedintele rus Dmitri Medvedev a declarat ca participarea la alegerile prezidentiale din 2012 alaturi de prim-ministrul Vladimir Putin ar fi contraproductiva. "Eu si Vladimir Putin, colegul si vechiul meu prieten, reprezentam intr-o mare masura aceeasi forta politica", a spus Medvedev, intr-un interviu acordat ziarului Financial Times, relateaza Ria Novosti."In acest sens, concurenta dintre noi ar putea fi in detrimentul sarcinilor si scopurilor noastre. Nu ar fi cel mai bun scenariu pentru tara noastra si pentru situatia actuala", a adaugat Medvedev.

Medvedev si PutinFoto: Agerpres

Medvedev a respins zvonurile privind rivalitatea dintre el si Putin, recunoscand, insa ca desi, nu impartasesc intotdeauna opiniile privind anumite aspecte si metode de realizare a obiectivelor propuse, rezolvarea diferentelor existente i-a ajutat, in timp, sa avanseze.

Dmitri Medvedev a precizat ca orice presedinte trebuie sa-si doreasca sa candideze pentru un al doilea mandat, insa dorinta nu este suficienta pentru a lua o decizie finala, sustine presedintele rus. "Luarea deciziei finale este o alta poveste, si, uneori, deciziile nu indeplinesc dorintele", a spus el.

Pe de alta parte, presedintele rus a sugerat ca daca va fi ales pentru un nou mandat, va continua reformele economice si sociale din tara. "Daca voi fi ales presedinte pentru a doua oara, voi incerca cu siguranta sa pun in aplicare obiectivele declarate, pentru a moderniza economia si societatea noastra, inclusiv sistemului sau politic," a spus Medvedev.

In interviul acordat Financial Times, presedintele rus a mai spus ca spera ca Barack Obama, care a contribuit la imbunatatirea relatiilor Rusia-SUA, va castiga un nou mandat de presedinte al SUA, anul viitor.