Auoritatile penitenciare din India l-au eliberat pe cel mai batran detinut din tara, Brij Bihari Pandey, in varsta de 108 ani, care fusese condamnat la inchisoare pentru o crima comisa la varsta de 84 de ani, relateaza AFP.

Pandey, un preot hindus, a fost eliberat vineri de un tribunal din statul Uttar Pradesh (nordul Indiei), din motive umanitare, intrucat angajatii penitenciarului nu-i mai puteau oferi un tratament medical adecvat "celui mai in varsta detinut din istoria inchisorilor indiene".

"Devenea tot mai dificil sa avem grija de un detinut de 108 ani. Am depus o cerere pentru eliberarea acestuia, iar instanta a acceptat-o", a anuntat sambata S.K. Sharma, administratorul inchisorii din Gorakhpur.

La varsta de 84 de ani, Pandey impreuna cu alti 15 oameni, multi dintre acestia membri ai familiei sale, au ucis patru persoane, dupa o disputa privind mostenirea unui asezamant religios hindus.

In 2009, el a fost condamnat si incarcerat la penitenciarul Gorakhpur, insa starea precara de sanatate nu i-a permis regimul de detentie, fiind frecvent transportat la spital sau imobilizat la pat.

Oficialii inchisorii au povestit ca Pandey a primit cu bucurie vestea eliberarii sale. "Dumnezeu e mare. Multumesc", ar fi spus el zambind.