Politistii din Texas au desfasurat marti o ampla operatiune de cautare in apropiere de Houston, dupa ce o clarvazatoare le-a dat informatii despre "o groapa comuna cu zeci de cadavre dezmembrate", transmite AFP. Dupa cautari intense desfasurate de agenti locali, federali si din statul Texas, oficialii au afirmat ca a fost vorba de "o informatie falsa".

Informatia s-a dovedit falsaFoto: Reuters

Politia a desfasurat o operatiune ampla de cautare, dupa ce o femeie care afirma ca este clarvazatoare a sunat de doua ori numarul de urgenta 911 pentru a da informatii despre o groapa comuna in Hardin (Texas), la circa 31 de km nord-est de Houston.

Politistii sustin ca femeia "a oferit descrieri foarte amanuntite" ale unei case de caramida din zona. Ajunsi la fata locului, agentii au descoperit pete de sange pe veranda, lucru care i-a determinat sa solicite un mandat de perchezitie si sa ceara intariri.

Ulterior, presa locala a relatat ca politistii au descoperit pe proprietate "25-30 de cadavre - inclusiv copii", insa informatiile s-au dovedit false.

"Am cercetat proprietatea si nu am descoperit dovezi ca exista vreun cadavru in aceasta casa, pe proprietate sau in hambar", a declarat capitanul Rex Evans, serif din districtul Liberty, adaugand: "Nu exista indicii ca acolo s-ar fi produs o crima".

Un oficial local, Craig McNair, si-a exprimat dezamagirea pentru "haosul" creat de informatia falsa, dupa ce zeci de jurnalisti "au navalit" in mica localitate texana, ai carei rezidenti sunt, in marea lor majoritate, soferi pe camioane. Oficialul a afirmat ca persoana care a oferit informatia "va fi trasa la raspundere".