O fetita ce a fost prezentata de regimul lui Muammar Gaddafi drept o victima a bombardamentelor efectuate de avioanele NATO a fost, de fapt, ranita intr-un accident de masina, transmite MSNBC, care citeaza declaratia unui angajat al spitalului din Tripoli unde este internata micuta. Oficialii libieni au afirmat ca, pana in prezent, peste 700 de civili au fost ucisi si alti 4.000 raniti de raidurile NATO, fara insa sa prezinte vreo dovada a existentei unui numar mare de victime.

Micuta NaseebFoto: Reuters

Reprezentanti ai regimului libian au afirmat in fata ziaristilor straini ca micuta Naseeb, aflata in coma intr-un spital din Tripoli, a fost ranita intr-un atac aerian al NATO.

Oficialii libieni i-au dus mai intai pe jurnalisti la o ferma aflata in apropiere de capitala libiana, unde un barbat a declarat ca un atac cu racheta produs duminica i-a omorat cainele si cateva pasari. El a adaugat ca nicio persoana nu a fost ranita, desi alti martori au afirmat ca "au auzit" ca explozia rachetei a ranit cativa copii.

Ultrerior, oficialii libieni i-au condus pe jurnalisti la patul fetei in varsta de sapte luni, despre care au sustinut ca este o victima a atacurilor Aliantei Nord-Atlantice.

Un barbat aflat langa patul fetei a declarat ca este unchiul ei. El a spus ca micuta a fos ranita in atacul cu rachete de duminica.

De asemenea, un alt barbat imbracat in haine civile, prezentat ca fiind un vecin al fetei, s-a aplecat deasupra patului, strigand: "Dumnezeu, Muammar, Libia - asta e tot!", denuntatnd raidurile NATO. In timpul serii, acelasi barbat a fost prezent la un eveniment de presa, recunoscand pentru Reuters ca este angajat al echipei de presa a lui Gaddafi.

In timp ce se afla in spital, un ziarist strain a primit o hartie scrisa de un angajat al institutiei medicale, in care se afirma in limba engleza: "Este un caz de accident de circulatie. Acesta este adevarul".

MSNBC a precizat ca niciun angajat al spitalului nu a stat de vorba cu ziaristii straini.

Regimul lui Gaddafi a afirmat ca peste 700 de civili au fost ucisi si alti 4.000 raniti de raidurile NATO, fara insa sa prezinte ziaristilor straini vreo dovada a existentei unui mare numar de

victime.

Comandantii NATO afirma ca avioanele Aliantei bombardeaza doar tinte militare din Libia, penhtru a-i proteja pe civili.