Filmul "The Tree of Life", regizat de americanul Terrence Malick, cu Brad Pitt si Sean Penn, a primit duminica seara premiul Palme d'Or pentru cel mai bun film la Festivalul de Film de la Cannes, aflat la a 64a editie, informeaza AFP.

Producatorul Bill Pohlad cu premiul Palme d'Or, alaturi de Jane FondaFoto: Reuters

Premiul a fost ridicat de Bill Pohlad, unul dintre producatorii filmului, in absenta lui Malick, atat de discret incat nu a mai aparut in nicio poza in ultimii 30 de ani.

Actrita americana Kirsten Dunst, 29 de ani, a fost recompensata cu premiul pentru interpretare feminina pentru rolul din "Melancholia" al regizorului danez Lars von Trier, caruia i s-a interzis sa se apropie la 100 de metri de spatiul in care se desfasoara festivalul.

"Ce saptamana a fost!" a exclamat Dunst, multumind festivalului ca a "permis filmului sa ramana in competitie".

Francezul Jean Dujradin a primit premiul pentru interpretare masculina pentru pelicula alb-negru "The Artist", in regia lui Michel Hazanavicius.

Marele Premiu a fost acordat filmelor "Once upon in Anatolia" al lui Nuri Bilge Ceylan din Turcia si "Le gamin au velo" al fratilor belgieni Eric et Luc Dardenne.

Premiului Juriului i-a revenit realizatoarei franceze Maiwenn, pentru pelicula "Polisse", in care a avut si un rol.

Premiul pentru regie i-a fost acordat lui Nicolas Winding Refn pentru filmul politist "Drive", cu Ryan Gosling in rol principal.

Premiul pentru scenariu i-a fost acordat israelianului Joseph Cedar pentru "Footnote".

Premiul Palme d' Or pentru scurt-metraj i-a fost acordat ucrainiencei Marina Vroda, pentru "Cross Country", iar o mentiune speciala i-a fost atribuita filmului "Maillot de bain 46" al belgianului Wannes Destoop.

Tot duminica a fost acordat si premiul Camera d'or pentru debut argentinianului Pablo Giorgelli pentru filmul "Las acacias".

Juriul de anul acesta de la Cannes a fost prezidat de Robert de Niro, iar printre membri s-au numarat actorii Jude Law si Uma Thurman.

Anul trecut, trofeul Palme d'Or a fost castigat de filmul tailandez "Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives" de Apichatpong Weerasethakul.

Citeste o corespondenta de la Cannes despre "The Tree of Life"